Reconnective healing

Reconnective healing

 

Klassieke Acupunctuur

Tijdens de laatste twee millennia hebben medisch geschoolde wetenschappers bijgedragen aan de ontwikkeling en verfijning van de kunst van acupunctuur in China. Pas in 1971 is de acupunctuur geïntroduceerd in de westerse cultuur. De meeste mensen in het westen zijn ondertussen enigszins bekend met acupunctuur uit eigen ervaring of met de term.

Behandeling

Eerste afspraak

De eerste afspraak duurt gemiddeld 60 minuten en begint met een vraaggesprek. Jouw klachten, medische voorgeschiedenis en hulpvraag komen in dit gesprek aan de orde. Ik doe ook een klein lichamelijk onderzoek. De verzamelde informatie leidt tot een diagnose en de behandeling.

Tijdens de behandeling vraag ik je om te gaan liggen, zodat ik een aantal naaldjes zet op specifieke acupunctuur punten. Na 25-30 minuten van rust en diepe ontspanning, verwijder ik de naaldjes.

Vervolg afspraak

Vervolg behandelingen verlopen vergelijkbaar en duren gemiddeld 45 minuten. Ieder consult begint met een korte evaluatie van de reactie op de voorgaande behandeling. Samen kijken we naar je actuele conditie en klachten.  Daarna volgt weer het onderzoek door te kijken, luisteren en voelen van de pols en de behandeling.

Rustig aan

Het is wenselijk om na de behandeling een rustige tempo aan te houden en liefst activiteiten die grote inspanning behoeven of stress veroorzaken te vermijden. Het zelfhelend vermogen van het lichaam is geactiveerd, dit vraagt energie en rust.

Naalden

Bij het toepassen van acupunctuur worden zeer dunne naalden gebruikt, in dikte vergelijkbaar met een hoofdhaar. Ze zijn steriel verpakt en worden éénmalig gebruikt. De naalden worden gezet op specifieke punten in het verloop van de meridianen. Je kunt  een heel klein prikje voelen of helemaal niets. Door stimulatie van de acupunctuurpunten wordt Qi in de organen en de meridianen gereguleerd en het zelfhelend vermogen geactiveerd.

Het effect kan verbluffend zijn, bijvoorbeeld wanneer pijnklachten aan het bewegingsapparaat al verdwijnen tijdens de behandeling.

Moxa

Naast de behandeling met naalden, maakt de klassieke acupunctuur ook gebruik van moxa, een gedroogd kruid. Moxa is gedroogd bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris). Dit kruid wordt gebruikt direct op de huid of met een tussenlaag, bijvoorbeeld gember.

Het verwarmende effect heeft een specifieke werking via het acupunctuurpunt, versterkt het effect en wordt als prettig ervaren. Naast het verwarmend effect stimuleert bijvoetkruid het immuunsysteem, de hormoonproductie en de bloedcirculatie.

Heb jij gezondheidsklachten en wil je daar graag verbetering in?

“....Omdat ik in mijn praktijk simpelweg de beste behandeling wil aanbieden aan mijn patiënten  voor een optimale gezondheid....”