Reconnective healing

Reconnective healing

 

Japanse Acupunctuur -Toyohari

De Japanse acupunctuur komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Er zijn meerdere stijlen ontwikkeld. Zelf heb ik mij gespecialiseerd in de vorm Toyohari.

Toyohari betekend letterlijk vertaald Oost Aziatische Naaldtherapie en is een resultaatgerichte meridiaan therapie. De flinterdunne naalden gaan bij Toyohari niet of zeer oppervlakkig door de huid en blijven maar heel kort zitten. Daardoor is deze vorm van acupunctuur volstrekt pijnloos. Toyohari hanteert een unieke stijl van werken met Qi. Bij de naaldtechniek moet Qi door de therapeut gevoeld worden en niet door de patiënt zoals in de Chinese acupunctuur.

Behandeling

Een Toyohari behandeling is een aangename ervaring, weldadig en ontspannend. Deze richt zich op het herstel van het evenwicht in de meridianen.

De buik, de huid op de ledematen en de pols zijn de belangrijkste diagnostische instrumenten voor mij als Toyohari therapeut. Tijdens het voelen van de pols vergelijk ik de meridianen onderling om te bepalen welke behandeld moeten worden met welke punten. Na iedere techniek wordt steeds weer de pols gevoeld en vergeleken met de eerste keer. Op deze manier is de voortgang tijdens de behandeling af te lezen. Met iedere stap wordt de kwaliteit van de pols steeds beter en dat weerspiegelt het herstel in de meridianen.

Naalden

Tijdens de Toyohari sessie maak ik gebruik van specifieke instrumenten en naalden vervaardigd uit verschillende edelmetalen: zilver, goud en platina. Ze hebben verschillende eigenschappen wat betreft Qi. De meest gebruikte naald tijdens de behandeling is die van zilver.  Deze naalden worden uitsluitend boven de huid gebruikt en worden er dus niet doorheen geprikt.

Soms worden enkele punten met een zeer fijne naald heel licht aangeprikt. Omdat ze heel oppervlakkig door de huid gaan worden ze niet of amper gevoeld. Ze blijven kort zitten of worden gelijk weer verwijderd.

Verblijfsnaaldjes

Het is mogelijk om bij sommige (pijn)klachten of ter ondersteuning van de behandeling minuscule naaldjes van 3 of 6 mm op de huid te plaatsen. Deze verwijder je zelf na 1 of 2 dagen. Je voelt ze niet zitten en ondervindt er geen enkele hinder van in je dagelijks leven.

Moxa

Naast de behandeling met naalden, maakt de Japanse acupunctuur veelvuldig gebruik van moxa, een gedroogd kruid. Moxa is gedroogd bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris). Dit kruid wordt gebruikt op de huid ter grote van een rijstkorrel of ter grote van een vingerkootje. Ook hier heeft het verwarmende effect een specifieke werking via het acupunctuurpunt en wordt als prettig ervaren. Naast het verwarmend effect stimuleert bijvoetkruid het immuunsysteem, de hormoonproductie en de bloedcirculatie.

Heb jij gezondheidsklachten en wil je daar graag verbetering in?

“....Omdat ik in mijn praktijk simpelweg de beste behandeling wil aanbieden aan mijn patiënten  voor een optimale gezondheid....”